Parkolási applikációk

Aktuális ügyek

Az iparág egyik legígéretesebb területe a különféle okostelefonokra fejlesztett – vagy azokkal kommunikálóparkolási alkalmazások világa. Kis energiával nagy eredményeket lehet elérni, mivel az infrastruktúra már megvan, így nagyrészt elég szoftvereket fejleszteni, illetve csak csatlakoztatni a különféle rendszereket.
Mobilparkolás, mobilfizetés

Az egyik legdinamikusabban fejlődő terület a mobilparkolás. Budapesten a parkolási tranzakciók már több mint 60%-a mobiltelefonnal történik. A kezdeti SMS-es rendszer ma már lényegesen kibővült, a mobilparkolás egyrészt több mint 60 városban elérhető, másrészt már különféle applikációkból, mobilinternet segítségével is lehet parkolást indítani.

Kényelmi díjakVáltozó tarifák, magas piaci penetráció

Bel- és kültéri navigáció (GPS)

A GPS navigációs megoldások mellett nemrég megjelent az un. beltéri navigáció. Ez önmagában, de egy meglévő GPS rendszer kiegészítő funkcióként (add-on) is nagyon hasznos lehet, mivel nem csakhogy segít eligazodni a garázsban, de akár még a szabad parkolóhelyeket is mutatja: a garázsba való behajtások a kültéri navigáció a beltérire vált és elvezeti az autóst a szabad parkolóhelyhez.

A navigáció rendszer utáni következő lépcső, hogy – egy adott rendszeren belül – a parkolóhelyet le is lehessen foglalni. Így más biztosan nem áll oda – elvileg. Gyakorlatban azonban ez nem így van, hiszen még nincs minden autóban ilyen típusú rendszer.

Parkolóhely foglalásánál opcióként jelenik meg, hogy a foglalással az autó fedélzeti számítógépén keresztül ki is lehessen fizetni a parkolási díjat.

Témába vágOlvasson bele a kapcsolódó blogbejegyzésekbe
Érintett a Parkolási Applikációk témájában? Együttműködne?Keressünk közösen kapcsolódási pontokat!
Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat!

    [efb_likebox fanpage_url=”Http://www.facebook.com/smartparkinghu” fb_appid=”1667163433586903″ box_width=”300″ box_height=”400″ responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”1″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ locale=”HU”]

    Rólunk mondták

    Tapasztalt SmartCity szakértőt keres?

    Close