Üdvözüljük az
EUParking
weboldalán!
Itt parkolási témájú
fejlesztésekről és újdonságokról
szerezhet részletes információkat.

Bemutatkozás

Kocsis Ferenc Árpádnak hívnak és több mint két évtizede foglalkozom parkolási projektekkel, ezen belül parkolóházak és mélygarázsok létesítésének, építésének és üzemeltetésének feladataival, valamint parkolásszabályozással is.

Boldog emlékű édesapám 1995-ben fogott bele egy budapesti 426 férőhelyes parkolóház építésébe úgy, hogy neki nemhogy jogosítványa nem volt, de még autót sem vezetett soha! Ahogy ő mondta, “fiam én kocsi nélkül is kocsis vagyok”. Nome est omen gondolhatnánk.

Gyermekkorom óta nagy érdeklődéssel fordulok az autók felé, így nem véletlen a kötödésem a garázsokhoz és ezzel együtt a parkoláshoz. Hamar feltűnt, hogy akik hivatalból parkolással foglalkoznak –  legyen szó önkormányzati üzemeletetőkről vagy magáncégekről, akik garázsokat építenek vagy üzemeltetnek – nem mindig állnak a helyzet magaslatán. A hazai parkolóházak és mélygarázsok minősége lemarad a Nyugat-európai színvonaltól.

Így aztán amikor lehetőségem nyílt rá, örömmel kezdtem foglalkozni a különféle parkolóház és mélygarázs projektekkel. Munkám során én is törekszem a fejlődésre, folyamatosan bővítem a tudásom. Évente többször járok külföldre kiállításokra, konferenciákra és kisebb workshopokra. A megszerzett tudást idehaza szakmai rendezvényeken igyekszem tovább adni, valamint a szolgáltatásaim kínálatát és tartalmát az aktuális trendekhez igazítani.

Akár a szolgáltatások egyike érdekli vagy csak szemezget az olvasnivalók közül nyilván foglalkoztatja az a gondolat, hogy hogyan lehetne magasabb minőségű parkolási szolgáltatásokat nyújtani? Hogyan lehetne jobb garázsokat építeni? Illetőleg, mit lehet tenni a már megépült, de nem igazán jól működő, kihasználatlan parkolóházakkal és mélygarázsokkal?

Mire számíthat ha szakértőt fogad?

Önerőből is lehet próbálkozni, de dönthet úgy is, hogy szakértőt fogad a kezdeti lépések megtételéhez vagy, akár az egész projekt idejére. Ha minimalizálni akarja egy beruházás kockázatát vagy csökkenteni a felesleges költségeket, rám biztosan számíthat. Akárhogy is dönt egy biztos: kihívásokkal teli labirintusban fogja magát találni, ahol nem lesz könnyű eligazodnia.

Úgy gondolom, hogy amíg nem tudjuk belátni, hogy parkolási szolgáltatások középpontjában az ügyfél áll – belőle kell kiindulni a parkolók tervezésénél, a szolgáltatások kialakításánál, stb. – addig bármilyen tanácsadás falra hányt borsó, mert a végén úgysem fog behajtani autójával a garázsba…

Hiszem, hogy típustól függetlenül bármilyen parkolási projektben ott rejtőzik az a többlet, amitől igazán sikeres lehet, hogy már néhány apró ötlettel is olyan idézhetők elő, amitől a végeredményt az ügyfelek még akár imádni is fogják. Hogy milyen mélységben dolgozunk együtt – a teljes projekt során vagy csak egy elemzés erejéig –  ez Önön múlik! Remélem hamarosan személyesen is találkozunk!

 

Üdvözlettel:

Kocsis Ferenc Árpád

MBA, MSc – SmartCity szakértő,
Az Európai Parkolási Szövetség
Politikai és stratégiai bizottságának elnöke

BLOGBEJEGYZÉSEK

RÓLUNK MONDTÁK

Eredmények és tapasztalatok
az elmúlt két évtizedből

0

Szakmai tapasztalat

0

Külföldi tanulmányút

0

Parkolási projekt

0

Ügyfélelégedettség

Tapasztalt SmartCity szakértőt keres?

Close