Rokkantparkolás

Aktuális ügyekKomplex megoldások kis és nagy volumenű parkolási projektekhez

A mozgáskorlátozott parkolással kapcsolatos parkolási visszaélések nem új keletű dolgok. Sajnos napjainkban is számos visszaélés történik ezen a területen. Az alábbiakban találhatók azok a témák, ahol a problémák megoldása már nagyon időszerű lenne.
Mozgáskorlátozott parkolási igazolvány

Az elmúlt öt évben több mint ötszáz olyan autós ellen indult büntetőeljárás Magyarországon, akiről kiderült, parkoláskor jogosulatlanul használta a mozgássérült-igazolványt.

Egy rokkant kártyával ugyan több tízezer forintot is meg lehet takarítani havonta Budapesten, ám ez a megtakarítás könnyen köddé válhat, ha lebukik a trükköző.

Az igazolvánnyal való visszaélés közokirat-hamisításnak minősül, amiért akár három év börtönt is lehet kapni. Ha rács mögé nem is küldik az embert, komoly pénzbírságra biztosan számíthat.

Mozgáskorlátozott parkolási visszaélésekEgyre többen akadnak fenn az ellenőrzéseken

Az igazolvánnyal való visszaélés közokirat-hamisításnak minősül, amiért akár három év börtönt is lehet kapni. Ha rács mögé nem is küldik az embert, komoly pénzbírságra biztosan számíthat.

Mozgáskorlátozott parkolóhely kijelölés

Sok garázsüzemeltetőnek okoz problémát, hogy az ingatlanfejlesztő a törvényi előírásokat betartva az OTÉK szerint – megépítette a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket, ezeket azonban mégsem használják azok, akik számára épült. Erről bárki könnyen meggyőződhet, ha megvizsgálja a műgyanta burkolat kopottságát.

Csúcsidőben – de azon kívül is – kihasználatlanok ezek a parkolóhelyek a bevásárlóközpontok mélygarázsaiban, mivel a mozgáskorlátozott vásárlók máshol parkolnak. Kivételt képeznek azok a bevásárlóközpontok, ahol ingyenes a parkolás a mozgáskorlátozottaknak.  

Témába vágOlvasson bele a kapcsolódó blogbejegyzésekbe
Önt is érinti a Mozgáskorlátozott parkolás?Keressen bennünket! Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat!

    [efb_likebox fanpage_url=”Http://www.facebook.com/smartparkinghu” fb_appid=”1667163433586903″ box_width=”300″ box_height=”400″ responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”1″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ locale=”HU”]

    Rólunk mondták

    Tapasztalt SmartCity szakértőt keres?

    Close